PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanserle Savaş Derneği Olağan Kongresi Yapildi

Penelópe
02-28-2008, 12:33
KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Kanserle Savaş Derneği''nde 12 yıllık başkanlık yapan ve Kanser Hastanesi''nin kurulmasında önemli söz sahibi olan Başkan Mehmet Tevfik Çamcı, görevi bıraktı

Öğretmen Evi''nde yapılan 7. Olağan Genel Kurul''da başkanlığa aday olmayan Çamcı,82 yaşında olduğunu ifade ederek, görevi gençlere bırakmayı düşündüğünü söyledi. Kanserle Savaş Derneği''nin Olağan kongresine AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin ve Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın''da katılırken 12 yıllık kanser savaşçısı Çamcı artık yorulduğunu ve görevi daha dinç bir yönetime bırakmak istediğini ifade etti. Sağlık Yayıncılık

Mehmet Tevfik Çamcı''nın dernekte bundan sonra denetim kurulu başkanı olarak devam çalışacağı bildirilirken yeni yönetim Hatice Türker, Saliha Ayrancı, İsmet Ceylaner, Yusuf Karabacak ve Füsun Duru isimlerinden oluştu. Yeni başkan ise yönetim kurulunun ilk toplantısında seçilecek. Olağan genel kurulda Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kansere neden olan sigaraya karşı etkin bir mücadele edeceklerini söyledi. 12 yıllık görevini bırakmanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Çamcı, '' 82 yaşındayım ve yıllarca kanserle savaş için var gücümüzle çalıştım. Bu bağlamda bir çok işler başardık. Derneğimizin 23 Eylül 1995 yılında resmen kurulması ile başlayan çalışma maratonunda geçici yönetim kurulu dahil bugüne kadar özveri ile çalışan yönetim kurulları, 2003 yılına kadar ilimizde yalnızca derneğimiz tarafından her yıl yapılan 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinliklerinde dernek tıbbi kurulu üyesi doktorlarımız tarafından orta öğretim okullarında verilen konferanslarda kanser hastalığının oluşumu, gelişimi, tedavi yönetimleri ve erken teşhisin önemi hakkında bilgi ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. 2005 yılında inşaatı biten Kanser Erken Teşhis Tarama ve İlaçla Tedavi Merkezi olarak isimlendirdiğimiz hastanemizi açtık. Bu hastaneyi 49 yıllığına Sağlık Bakanlığına devrettik ve bağımsız çalışma imkanı olmadığından yine protokol maddesi gereği Uşak Devlet Hastanesi''ne entegre ettik'' dedi.

Dernek yönetim kurulu olarak protokol gereği yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştıklarını da söyleyen Mehmet Tevfik Çamcı, ''İl Sağlık Müdürü ve Uşak Devlet Hastanesi Baştabipliği''nce tesisin bir katının KETEM diğer katları Uşak devlet Hastanesi''nin diş polikliniği olarak kullanmayı istemeleri, yönetim kurulunun da buna müsaade etmemesinden kaynaklanan bir geçimsizlikle, yıllarca sürdürülen makamlar arası işbirliği ve eğitim çalışması düzeni bozulmuş, taraflar birbirlerine hasım duruma getirilmiştir. Dernek yönetiminin istediği, protokol maddelerine uygun hareket edilmesi, il sağlık Müdürü ve Uşak Devlet Hastanesi Baştabipliği''nin istediği ''Her şey bizim istediğimiz şekilde olsun'' düşüncesinden kaynaklanmıştır. Avrupa Birliği Uyum Yasaları gereği Türkiye''de kanser erken teşhis merkezleri açılmasına çalışılırken buna hazır olan tesisin kapatılması mantığını anlamak mümkün değildir. Tesisin yapılış amacına uygun çalıştırılması için geçmiş hataların bir tarafa bırakılarak Uşak Milletvekili Nuri Uslu''nun yardımı ile yeni müşterek bir çalışma yoluna girilmiştir. Bundan sonrasında daha iyi olacağını ümit ediyorum. Yeni yönetim kurulunun bu konuda ki çalışmalarından şüphem yoktur ve onların daima yanında olmaya devam edeceğim'' dedi.