PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir gün....

RafFinE
03-17-2008, 16:58
[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekmektedir.]

BİRGÜN…

Penceremin perdesini her sabah olduğu gibi yine merakla araladım.Bu aralayış bende hep bir heyecan belirtisi olur.Ne kadar önemsiz olsa da sanki her sabah göreceklerimden bir umut,bir neşe bir sıcaklık sızacak hiçbir zaman ısınmayan odama….Şimdiye kadar nasibini alamadı ki odam ama bekliyorum...Bir sabah bana beklediklerimden de fazlasını getirecek…. bir gün….

Odama sızansa sadece her zamanki gibi hüzün oluyor.Gök yüzü yine Emredicinin emrine amade ağlıyor.Ama bu sefer karla-karışık…Sevdiklerimi görmüş gibi oluyorum sonra.Her zaman olduğu gibi sevgimi sunuyorum hüznümü almak için.Takas ediyoruz en değerlilerimizi.Onlar sırtlayıp milyonlarca su damlasına karıştırırken mutluluğumu ; avuçlarıma bırakıveriyorlar getirdikleri hüznü.Avuçlarımdan kayıp düşmesin diye dikkatlice alıyorum ve bağrıma basıyorum…O anda ; benden ne zaman gideceğini bilmediğim bir hüznün emanetçisi oluveriyorum……Ve tatlı bir hüzün çöküyor içime….Ayrılmak zor olacak benden almaya geldikleri zaman emanetlerini….Ama alacaklar… bir gün…

Mutluluğu sırtlayan yağmur kardan önce yerle buluşuyor ve kar ise yerle buluşmasına geç kalmanın bedelini yağmura dokunup eriyerek ödüyor. Her şeye rağmen yine şen yine dostça yağıyorlar.Gökyüzü böyle ağladıkça benim de içim kanıyor…O karla karışık ben kanla…Çok şanslı damlalarını gönderebiliyor inanların yerin toprağın üzerine…Bense gözlerime hükmedip gözyaşlarımı akıtamıyorum dışarı….Damla damla sızıyor gönlümden kanıma karışıyor…..Hüzün içimde devri daim yaparken gök boşalıp rahatlıyor..Bense yine aynı….Tek benzer yönümüz var ikimizde bir şeyleri bereketlendiriyoruz…O toprağı ben hüznü,kırıklığı…..Bekliyorum benim de gözlerimden akacak..Benim de yüzümü yağmur değil göz yaşları ıslatacak…. bir gün…..

Önce yağmur selam veriyor bana.Ben selamı alıp susuyorum...Susuyorum susuyorum….İçim çığlıklar atıyor….Kimse duymuyor….Bir yağmur biliyor bendekileri...Yüzüme vurmuyor bildiklerini sadece teselli ediyor beni… Gittiği gezdiği yerleri anlatıyor.Benim gibi kaç kişiye daha teselli olduğunu söylüyor.Onun gözlerinde umut benim gözlerimde hüzün….Sonra ayrılık zamanı geliyor….Hafiften son damalar düşmeye başlıyor kesintinin habercisi..N’olur hiç gitme diyorum ;emir böyle diyor….O zaman başım önümde sadece bakıyorum arkasından…Yine geleceğim diye teselli ediyor beni..O zaman sana mutluluk umut getireceğim…..Yüzümde belirsiz bir tebessüm yolcu ediyorum içim kanamaya devam ederken.Söz verdi getirecek…
Bir gün……
İnsanlar nedense sevmiyor yağmuru….Hep güneş gülücüklerini saçsın yağmur hiç uğramasın istiyorlar…Ama bilmiyorlar ki insanı,toprağı arındıran yağmurdur.Yağmura tutulduklarında koşmak yerine yavaşlayıp avuçlarını açsalar gökyüzüne ;ellerine düşen her bir tanenin süzülüşünü bir kere bile olsun izleseler anlayacaklar neleri kaybettiklerini….Umarım bir gün…